Vrachtwagen chauffeur worden

Hoe word je vrachtwagenchauffeur?

Denk jij eraan om te starten als vrachtwagenchauffeur? Dat snappen we! Velen vinden dit het mooiste beroep wat er is. Waarom? En welke stappen moet je ondernemen voordat je de weg op kan? Wij vertellen het je.

Vrachtwagenchauffeur worden: de eerste stappen

Het begint allemaal met het behalen van de juiste rijbewijzen. Een vrachtwagenchauffeur heeft minimaal rijbewijs C nodig. Daarnaast moet je jouw code 95 behalen. Dit is het bewijs van vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs. De code 95 is verplicht én vijf jaar geldig met de mogelijkheid tot verlening mits je nascholing volgt.

De verschillende rijbewijzen

  • Met een rijbewijs C1 mag je voertuigen besturen met een maximaal toegestane massa van meer dan 3500 kg en minder dan 7500 kg.
  • Met een rijbewijs C mag je voertuigen besturen met een maximaal toegestane massa van meer dan 7500 kg.
  • Met een rijbewijs CE mag je een aanhangwagen van meer dan 750 kg koppelen aan je vrachtwagen.
  • Met een rijbewijs CE1 mag je een aanhangwagen van meer dan 750 kg koppelen aan je vrachtwagen. De toegestane massa van de vrachtwagen én de aanhangwagen mag maximaal 12.000 kg bedragen.

Houders van C, C1, CE en C1E rijbewijzen moeten bij iedere verlenging van hun rijbewijs een medische keuring ondergaan.

Het leven als CE chauffeur

Als CE chauffeur heb je niet alleen de verantwoordelijkheid om je lading veilig en op tijd te leveren, maar geniet je ook van de vrijheid van de weg. Je komt op veel verschillende plekken en ontmoet overal nieuwe mensen. Het vereist discipline, een goede planning en het vermogen om zelfstandig te werken. De meeste internationale chauffeurs overnachten regelmatig in het buitenland. Dit zie je dan ook terug in de verdiensten!

Vrachtwagenchauffeur Vacatures

Door heel Nederland staan er vacatures open voor vrachtwagenchauffeurs. Wij hebben mooie vacatures beschikbaar voor zowel nationale als internationale chauffeurs.

De voordelen van een uitzendbureau

Werken via een uitzendbureau biedt veel voordelen. Uitzendbureaus hebben een uitgebreid netwerk en goede relaties met bedrijven, waardoor je snel aan de slag kan. Ze helpen je bij het vinden van de perfecte match die aansluit op jouw vaardigheden en wensen. Daarnaast bieden ze ondersteuning bij de administratie en eventuele conflicten.

Ga jij binnenkort aan de slag als vrachtwagenchauffeur?

Als vrachtwagenchauffeur heb je veel vrijheid, variatie in je werk en ontvang je (niet geheel onbelangrijk) een mooi loon. Het behalen van je CE-rijbewijs opent veel deuren en wij helpen je daarna graag om snel en efficiënt aan de slag te gaan. Waar wacht je nog op? Zet de eerste stap naar een nieuwe carrière en ontdek de mogelijkheden als vrachtwagenchauffeur.

Chauffeur vacatures
Meer lezen

Versado